BUGÜN - 28.10.2021 PERŞEMBE
İSMAİL AKBAY TİRİLYE BİLİM BULUŞMASI

Mudanya Belediyesi; NASA’da görev yapan ilk Türk bilim insanı İsmail Akbay’ın anısına doğduğu gün olan 17 Ekim’de Tirilye’de “Bilim Buluşması” gerçekleştiriyor.

Mudanya Belediyesi, Apollo 11 uzay aracının Ay’a tarihi yolculuğunun ve astronot Neil Armstrong’un “insan için küçük, insanlık için dev bir adım” dediği keşifte katkısı olan  NASA’nın ilk Türk mühendisi İsmail Akbay anısına Tirilye’de Bilim Buluşması düzenliyor. Trilye Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği ve Bursa Amatör Astronomi Kulübü ile birlikte düzenlenecek olan etkinlikler 17 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek.

Tirilye Kültür Merkezi’nde 17-23 Ekim tarihleri arasında İsmail Akbay fotoğraf sergisi gezilebilecek.

PROGRAM:

14.00 - Çocuk Atölyesi
Kırılmayan Yumurta / Taş Mektep

15.30 – Söyleşi
İlhan VARDAR
Astrolojiden Ufolojiye Gökbilimsel Yanıtlar / Tirilye Kültür Merkezi

17.00 – Söyleşi
Mustafa TOLAY
Leonardo’nun Buluşları, Mühendislik ve Optik Çalışmaları / Tirilye Kültür Merkezi

18.30 – Gökyüzü Gözlem Etkinliği
Atilla TİNKILIÇ / Tirilye Sahili