BUGÜN - 10.08.2020 PAZARTESİ
HASAR GÖREN BİNAYA MUDANYA BELEDİYESİ’NDEN ANINDA MÜDAHALE

Şükrü Çavuş Mahallesi’nde 9 katlı bir binanın kat zemin kolonlarında meydana gelen patlamaya anında müdahale eden Mudanya Belediyesi ekipleri, herhangi can ve mal kaybı yaşanmadan binayı tahliye etti. Tahliye edilen kişiler Mudanya Belediyesi tarafından bir otele yerleştirildi.

Şükrü Çavuş Mahallesi Su Deposu Caddesi üzerinde 1999 depreminden önce inşa edilen 9 katlı bir binanın zemin kat kolonları patladı. Zabıta Müdürlüğü’ne gelen ihbar sonrası harekete geçen Mudanya Belediyesi ekipleri, güvenlik önlemlerini alarak binayı tahliye etti. Binada yaşayanların bazıları yakınlarının evlerine giderken, gidecek yeri olmayan site sakinleri Mudanya Belediyesi tarafından otele yerleştirildi.  Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Mudanya Belediye Başkan Vekili Servet Usta gerekli önlemlerin alındığını, yapılacak incelemenin ardından bina hakkında karar verileceğini söyledi. Mudanya Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri binada gerekli incelemeleri yaparak, binaya giriş ve çıkışları durdurdu.