MUDANYA BELEDİYESİ’NDEN GÖRME ENGELLİLER İÇİN SESLİ KÜTÜPHANE

21.09.2022
MUDANYA BELEDİYESİ’NDEN GÖRME ENGELLİLER İÇİN SESLİ KÜTÜPHANE

Kültür ve sanatı herkes için erişilebilir hale getiren Mudanya Belediyesi, görme engelli bireyler için sesli kütüphane projesini hayata geçiriyor.

Mudanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde görme engelliler için sesli kütüphane projesi başlatıyor. Oluşturulan sistemle birlikte, seslendirme eğitimi almış gönüllü okuyucular sayesinde, kitaplar görme engelliler için erişilebilir hale geliyor. Projeye ilk olarak Mudanya Belediyesi’nin hazırladığı “Myrleia’dan Mudanya’ya” isimli kitabın seslendirilmesi ile başlandı. Gönüllü okuyucular tarafından okunan sesli kitaplar, Mudanya Belediyesi’nin internet sitesinden dinlenebilecek. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, engelleri aşmak için yeni bir projeyi başlattıklarını belirtirken, “Görme engelli bireylerin hayatlarına dokunacak önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyoruz. Engelli bireylerin, başka bir kişiye ihtiyaç duymadan, istedikleri kaynaklara rahatça ulaşabilmelerini amaçlıyor; bu yönde çalışmalar yürütüyoruz. Engelli bireyleri kitaplarla buluşturmamızı sağlayan değerli gönüllülerimiz, kütüphanemizi oluşturan en önemli unsurlardan biri olacak. Gönüllülerimize bu anlamda teşekkür ediyorum” diye konuştu.