MUDANYA’DA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI BAŞLADI

28.10.2021
MUDANYA’DA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI BAŞLADI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş temellerinin atıldığı Mudanya’da Cumhuriyetin ilanının 98. yıl dönümü kutlamaları başladı. Mütareke Meydanı'nda M.Agah Bursalı Kreşi öğrencilerinin gösterisiyle başlayan kutlamalar, Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın yanı sıra Mudanya protokolü, siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve Mudanyalıların katıldığı törende Atatürk Anıtı çelenk sunma töreni ile devam etti.
Cumhuriyetin 98. yılı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda derece giren öğrencilere de ödülleri verildi. Cumhuriyet Kupası Spor Oyunları’na 7 branş ve 21 kategoride 250’yi aşkın öğrenci katıldı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Cumhuriyetin doğduğu kent Mudanya’da Cumhuriyet değerlerinin sonsuza dek yaşatılacağını belirtirken, “En büyük bayramımızı Mudanya’da her zamanki coşku ve gururla kutluyoruz. Yaşasın Cumhuriyet” ifadelerini kullandı.