MUDANYA EKOPARK GÜN SAYIYOR

02.01.2024
MUDANYA EKOPARK GÜN SAYIYOR

Mudanya Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Kentsel Tasarım Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü işbirliği ile tasarlanıp projelendirilen “Ekopark Projesi” çalışmaları sürüyor. Bademli mahallesinde yaklaşık 8 dönümlük alanda oluşturulan, içerisinde oyun, dinlenme ve yürüyüş alanlarının olacağı Ekopark’ın peyzaj çalışmaları başladı. Alana; armut, Trabzon hurması, şeftali, kayısı, erik, ayva, kiraz, vişne, badem, iğde, ıhlamur ağaçları dikilirken, seralara ise maydanoz, mor lahana, beyaz lahana, brokoli, lavanta, biberiye, karnabahar ve marul ekildi. Çalışmaları yerinde inceleyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Ekopark’ta enerji verimliliği, sürdürülebilirlik, enerji tasarrufu, iyi tarım uygulamaları gibi konularda okul öncesi, ilk ve ortaokul öğrencilerimize çeşitli eğitimler verilecek. Ekopark projesi, şehrimizin çevreye duyarlı bir şekilde dönüşümünü sağlayarak doğal kaynaklarımızı korumayı ve şehir sakinlerimizin yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlıyor. Bu projede sadece yeşil alanlar yaratmakla kalmayıp aynı zamanda geri dönüşüm, enerji verimliliği ve çevresel etkiyi azaltma gibi konularda da adımlar atılacak. Çocuklarımızın doğa ile baş başa kalabilecekleri bir alanı da söz verdiğimiz gibi Mudanya’ya kazandırıyoruz” ifadelerini kullandı.