MUDANYA, MİRZAOBA YÖRÜK TÜRKMEN ŞENLİĞİ’NDE BULUŞTU

27.06.2022
MUDANYA, MİRZAOBA YÖRÜK TÜRKMEN ŞENLİĞİ’NDE BULUŞTU

Mudanya’nın kültürel değerlerini yaşatma çalışmalarını sürdüren Mudanya Belediyesi, Mirzaoba Mahallesi’nde geleneksel hale getirilen Yörük Türkmen Şenliği’ni bu yıl da coşkulu bir etkinlikle gerçekleştirdi. Bu yıl 13.’sü düzenlenen şenlikte, binlerce yıllık Yörük gelenekleri yeniden canlandırıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikler, Mudanya Bandosu performansıyla devam etti. Mirzaobalılar, DAĞ-DER Mudanya Şubesi Gelemiç Halk Oyunları ekibi, Gelemiçli Zafer ve Bursa’nın sevilen seslerinden Bahtiyar Özdemir’in şarkı ve türküleriyle coşkulu bir gün yaşadı. Mirzaobalı öğrenciler Ecrin Berra Ay “Mustafa Kemal’i Anlamak” şiirini, Ceylin Cesur ise “İstiklal Marşı”nı okuyarak, etkinliğe katılanlardan büyük alkış aldı. Mirzaoba Mahalle Muhtarı Şenol Durgut, çok kültürlü bir yapıya sahip olan Mudanya’nın değerlerini yaşatan Başkan Hayri Türkyılmaz ve Mudanya Belediyesi’ne teşekkür etti. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Tarihimize, gelenek ve göreneklerimize sahip çıkarak, hemşerilerimle birlikte yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.