MUDANYALI ÇOCUKLARA ARA TATİL HEDİYESİ DENEYLERLE MASALLAR ATÖLYESİ BAŞLADI

16.11.2022
MUDANYALI ÇOCUKLARA ARA TATİL HEDİYESİ DENEYLERLE MASALLAR ATÖLYESİ BAŞLADI

Mudanya Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açtığı “Deneylerle Masal Atölyesi” başladı. Fen Bilimleri öğretmeni Emel Uruçay masalları bilimle buluşturdu. Yapılan basit deneyler önce masallaştırıldı, ardından deneylerle pekiştirildi. Çocukların duygu ve hayal dünyalarını zenginleştirecekleri, düşüncelerini farklı biçimlerde ifade etmeyi ve soyutlama yeteneklerini geliştirecekleri atölyede çocuklar masallar diyarına büyülü bir yolculuk yaparken, yeteneklerini de keşfetme imkanı buldu. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, atölyenin eğitim-öğretim yaşamları için çocuklara olumlu kazanımlar sağladığını belirtirken, “Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve yaşam boyu eğitimin önünü açmak için hayata geçirdiğimiz projelere bir yenisini daha ekledik. Mudanya’da öğrencilerin eğitimine katkı vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.