BUGÜN - 07.03.2021 PAZAR

(SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU

2017/20 SATIŞ

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

1 NO'LU TASINMAZIN

Özellikleri                              :
Bursa İl, Mudanya İlçe, 438 Parsel, BADEMLİ Mahallesinde 2.350 m2 tarla vasfında taşınmaz, 1/5000 ölçekli Mudanya nazım imar planı içerisinde tarım alanında kalmaktadır. Boş tarla, zirai yönden 2. Sınıf tarım arazisi niteliğinde,

Adresi                                      : Mudanya ilçesi Bademli mahallesi Dikmelik mevkiinde

Yüzölçümü                            : 2.350 m2

Arsa Payı                              : Tamamı

İmar Durumu                       : 1/5000 ölçekli Mudanya nazım imar planı içinde tarım alanında kalmakta,

Kıymeti                                 : 540.500,00 TL

KDV Oranı                            : %18

Kaydındaki Şerhler             : Hissedar Mehmet Evyapan hissesinde hacizler vardır.

1. Satış Günü                        : 25/02/2021 günü 14:00 - 14:05 arası

2. Satış Günü                      : 22/03/2021 günü 14:00 - 14:05 arası

Satış Yeri                               : Mudanya Adliyesi zemin kat 3 nolu Sulh Hukuk Mahkemesi Yazı işleri müdürü odası

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SATIŞ ŞARTLARI:

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50’sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki besinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış pesin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa istirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2017/20 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.10/01/2021

Tahsin ÖNAL

Satış Memuru56236

E imza

UYAP Bilişim Sistemindeki bu dokümana http://vatandas.uyap.gov.tr adresinden if4FerO - 3jRjDFE - QRZG0xk - mjpGoI= ile erişebilirsiniz.