MÜRSEL KARA İNCİR ŞENLİĞİ İLE RENKLENDİ

18.09.2023
MÜRSEL KARA İNCİR ŞENLİĞİ İLE RENKLENDİ

Üretimi artırmak, üreticiyi desteklemek ve Mudanya'nın imzasını göstermek amacıyla Mudanya Belediyesi tarafından düzenlenen Mürsel Kara İncir Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. “İncir Yeme”, “En Kaliteli İncir” ve “En Lezzetli İncir Tatlısı” yarışmalarının sahnelendiği sahnede alan Esra Akman, şenliğe katılmalara keyifli bir akşam yaşattı.

Mudanya Belediyesi tarafından üretimi artırmak, üreticiyi desteklemek ve Mudanya'nın yönetim bilgilerini tanıtmak amacıyla düzenlenen Kara İncir Şenliği, kişisel kişiyi Mürsel'de buluşturdu. “İncir Yeme”, “En Kaliteli İncir” ve “En Lezzetli İncir Tatlısı” yarışmaları renkli görüntülerle sahnelendi. Çocuklar ve yetişkinler olarak iki kategoride düzenlenen incir yeme yarışması şenliğe katılanların büyük ilgisi dikkat çekti. Tarihi Mudanya Bandosu konseri ve Mudanya Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun gösterilerinin ardından düzenlenen yarışmalarda katılanlara ödülleri verildi. En Kaliteli İncir yarışmasının birincisi Ömer Efe Ümit, En Lezzetli İncir Tatlısı yarışmasının kazananı ise Fatma Durum oldu.

“ÜRETİCİMİZİ DESTEKLEMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Şenlik finalinde sahne alan Bursalı sanatçı Esra Akman, şenliğe katılan, toplanan kişilerin eğlenceli saatler yaşattı. Güçlü sesi ve şarkılarıyla şenliğe katılanların büyük beğenisini toplayan Akman'a teşekkür eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya'nın üç değerli karasını, katılımcısını, köylüsünü desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi. Yaptıkları tanıtım ve sundukları destekle her geçen sene sonu olmayan hak ettiği değere kavuşmaya dağılan Türkyılmaz, Mudanya'nın bereketli buluşmaları büyümen tanıtımına katkıda bulunmaya devam edeceklerine vurgu yaptı. Gecenin finalinde Başkan Hayri Türkyılmaz ve eşi Gülbahar Türkyılmaz, sanatçı Esra Akman ile Mürsel Muhtarı Mehmet İlhan “İzmir Marşı”nı seçkin kişiyle birlikte söyledi.