

MUDANYA BELEDİYE MECLİSİ’NİN 04.12.2025 PERŞEMBE GÜNÜ SAAT: 15.00’ DA YAPTIĞI 2024/2029 SEÇİM DÖNEMİNİN (21) NCİ OLAĞAN MECLİS TOPLANTISININ 1.BİRLEŞİMİNE AİT KARAR ÖZETİDİR.
GELEN ÜYELER : GELMEYEN ÜYELER :
Baran GÜNEŞ Görkem KAYA
Volkan KEÇİCİ Jale BÜYÜKURGANCI
Hasan Cumhur AKSAN Cihan GÜR
Belgin TANYERİ Çilem PALANCI
Enver ÜÇÜNCÜ
Volkan ÖZBEK
Murat KARA
Medet ÇELİK
Gülben EROL
Neriman ARAT
Erdoğan YILDIZ
Tuncay KOCABIYIK
Nilgün ARSLANOĞLU
Güven GÜNSAN
Şafak ARSLANER KALTU
Mustafa Orkun GAZİOĞLU
Mehmet Tuncay İŞMAR
Leyla OLĞAÇ KAMALI
Tahammül İLHAN
Volkan BİÇER
Emre AKDEMİR
Yusuf Alper ÖMEROĞULLARI
Kaan AKBULUT
Hanifi YAZAR
Erkut SEYMENLER
Adnan GÜL
Behlül ERKİN
— Belediye Meclisi (27) mevcut, (4) ekseriyetle toplandı. Oturum açıldı. Toplantıya mevcut (1) Başkan ve (27) Meclis Üyesinin gelmiş olduğu Tutanakla tespit edildi.
GÜNDEMİN 1 NCİ MADDESİ – 2025/245; İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün E.168627 sayılı yazısının görüşülmesi sonucunda; 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18.Maddesinin (L) bendi gereğince, Ekli (I) Sayılı Memur Kadro İhdas Cetvelinin tasdikinin yapılmasına, oybirliği ile karar verilmiştir.
GÜNDEMİN 2 NCİ MADDESİ – 2025/246; İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün E.168625 sayılı yazısının görüşülmesi sonucunda; 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18.Maddesinin (L) bendi gereğince, Ekli (III) Sayılı Memur Dolu Kadro Değişikliği Cetvelinin tasdikinin yapılmasına, oybirliği ile karar verilmiştir.
GÜNDEMİN 3 NCÜ MADDESİ – 2025/247; Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün E.169789 sayılı yazısının görüşülmesi sonucunda; 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 68. Maddesinin (d) ve (e) bentlerine göre; Meclise tanınan borçlanma limitleri çerçevesinde; 2025 Yılı Kamu veya Özel Bankalardan kısım kısım veya tek seferde kullanılmak üzere 2025 Mali Yılı Bütçe Kararnamesi ile uygun bulunan borçlanma tutarı kadar iç borçlanma yapılabilmesi için Özel Bankalar ve Kamu Bankaları şubelerinden Belediyemiz ihtiyaçları için uzun ve kısa vadeli kredi talep etmeye, Belediyemiz adına talep edilen nakdi, gayri nakdi kredilere ilişkin sözleşmeleri ve her türlü taahhütnameleri, ödeme planını ve ilgili her türlü evrakı imzalamaya, Belediyemiz adına yapılacak her türlü sözleşme şartlarını belirlemeye, kredi genel sözleşmesine özel şartlar eklemeye, bunları müzakereye, imzalamaya veya gerektiğinde kredi borcunun ve taksitlerinin ertelenmesini, kredi vadesinin uzatılmasını veya kısaltılmasını talep etmeye, kullanılacak kredinin faiz oranını ve diğer her türlü masraf ve komisyonu kararlaştırmaya, belediyemizce kullanılacak kredilerin teminatını teşkil etmek üzere Özel Bankalar ve Kamu Bankaları lehine iller Bankası A.Ş. tarafından düzenlenmiş teminat mektubu vermeye, bankalardan kullanılacak kredinin teminatını teşkil etmek üzere teminat olarak belediyemizin her türlü hak, alacak ve gelirlerini devir ve temlik etmeye, taşınmazlar üzerine ipotek etmeye, teminat olarak vermeye, Belediyemiz adına açılmış mevduat ve gelir hesapları üzerinde rehin tesis etmeye, rehin ve blokaj sözleşmeleri imzalamaya, Belediyemiz adına her türlü bankacılık sözleşmesini imzalamaya, bankalarda hesap açmaya, POS ve diğer ödeme cihazlarına dair sözleşmeleri imzalamaya, kullanılacak olan finansman için gerekli garanti ve teminatlarının verilmesi, bu işlerle ilgili her türlü sözleşme, taahhütname, protokol ve temlik sözleşmelerinin düzenlenmesi veya imzalanması için Belediye Başkanı Deniz DALGIÇ 'a Yetki Verilmesine, Mudanya Belediye Meclisi’nin 04.12.2025 tarihli Aralık Ayı Olağan Toplantısının 1.Birleşiminde (CHP Grubu: Deniz DALGIÇ, Baran GÜNEŞ, Volkan KEÇİCİ, Hasan Cumhur AKSAN, Belgin TANYERİ, Enver ÜÇÜNCÜ, Volkan ÖZBEK, Murat KARA, Medet ÇELİK, Gülben EROL, Neriman ARAT, Erdoğan YILDIZ, Tuncay KOCABIYIK, Nilgün ARSLANOĞLU, Güven GÜNSAN, Şafak ARSLANER KALTU, Mustafa Orkun GAZİOĞLU, Mehmet Tuncay İŞMAR, Leyla OLĞAÇ KAMALI – KABUL - 19), (Ak Parti Grubu: Tahammül İLHAN, Volkan BİÇER, Emre AKDEMİR, Yusuf Alper ÖMEROĞULLARI, Kaan AKBULUT – RET – 5), (MHP Grubu: Hanifi YAZAR, Erkut SEYMENLER, Adnan GÜL – RET - 3), (Türkiye İttifakı Partisi: Behlül ERKİN – KABUL – 1) oyçokluğu ile karar verilmiştir.
GÜNDEMİN 4 NCÜ MADDESİ – 2025/248; Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün E.169710 sayılı yazısının görüşülmesi sonucunda; Ödenek Aktarma ile ilgili evrakın incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesine, oybirliği ile karar verilmiştir.
GÜNDEMİN 5 NCİ MADDESİ – 2025/249; Plan ve Proje Müdürlüğü’nün E.166882 sayılı yazısının görüşülmesi sonucunda; Bursa İli, Mudanya İlçesi, Yeni Mahalle 1377 Ada, 38 Parselin Çevresindeki İmar Yollarına ilişkin evrakın incelenmek üzere İmar Komisyonu’na havale edilmesine, oybirliği ile karar verilmiştir.
GÜNDEMİN 6 NCI MADDESİ – 2025/250; Plan ve Proje Müdürlüğü’nün E.168759 sayılı yazısının görüşülmesi sonucunda; 1/1000 Ölçekli Tirilye Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu ile ilgili evrakın incelenmek üzere İmar Komisyonu’na havale edilmesine, oybirliği ile karar verilmiştir.
GÜNDEMİN 7 NCİ MADDESİ – 2025/251; Plan ve Proje Müdürlüğü’nün E.169593 sayılı yazısının görüşülmesi sonucunda; 1/1000 Ölçekli 1. Ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanlarına ilişkin Tirilye 3. Derece Doğal Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili evrakın incelenmek üzere İmar Komisyonu’na havale edilmesine, oybirliği ile karar verilmiştir.
GÜNDEMİN 8 NCİ MADDESİ – 2025/252; İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün E.169007 sayılı yazısının görüşülmesi sonucunda; Mudanya İlçesi, Hasköy Mahallesi, 119 Ada, 6 Parsel Cephe Aldığı Yolların Yol Boyu Ticaret Olarak Teşekkül Etmesi için evrakın incelenmek üzere İmar Komisyonu’na havale edilmesine, oybirliği ile karar verilmiştir.
GÜNDEMİN 9 NCU MADDESİ – 2025/253; İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün E.167243 sayılı yazısının görüşülmesi sonucunda; Mudanya İlçesi, Tekkeiatik Mahallesi, 1016 Ada, 28 Parselin Cephe Aldığı Bostan Sokak ve Üzümyemez Sokak’ın Yol Boyu Ticaret Olarak Teşekkül Etmesi için evrakın incelenmek üzere İmar Komisyonu’na havale edilmesine, oybirliği ile karar verilmiştir.
GÜNDEMİN 10 NCU MADDESİ – 2025/254; İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün E.165851 sayılı yazısının görüşülmesi sonucunda; Mudanya İlçesi, Çağrışan Mahallesi, 1951 Parselin Cephe Aldığı Salkım Sokak’ın Yol Boyu Ticaret Olarak Teşekkül Etmesi için evrakın incelenmek üzere İmar Komisyonu’na havale edilmesine, oybirliği ile karar verilmiştir.
GÜNDEMİN 11 NCİ MADDESİ – 2025/255; Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nün E.169779 sayılı yazısının görüşülmesi sonucunda; Kentsel Tasarım Rehberi’nin Uygulanacağı İlave Alan Sınırlarına ilişkin evrakın incelenmek üzere İmar Komisyonu’na havale edilmesine, oybirliği ile karar verilmiştir.
GÜNDEMİN 12 NCİ MADDESİ – 2025/256; Plan ve Bütçe Komisyonu’ nun 2025/129 sayılı Raporunun görüşülmesi sonucunda; Komisyon Raporunun aynen Kabulüne, Mudanya İlçesi Zeytinbağı (Tirilye) Mahallesi 1/1000 Ölçekli Tirilye Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planında Belediye Hizmet Alanında kalan ve üzerinde tescilli korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı bulunan özel mülkiyete konu 2164 Ada, 1 Nolu taşınmaz ile Mudanya İlçesi Zeytinbağı (Tirilye) Mahallesi 1/1000 Ölçekli Tirilye Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planında Turistik Tesis Alanında kalan 2238 Ada, 1 Noda Mülkiyeti Belediyemiz adına kayıtlı olan taşınmazın Belediyemiz Kıymet Takdir Komisyonunca belirlenen değerleri dikkate alındığında; Belediyemiz adına kayıtlı olan taşınmazın değeri, kamulaştırılacak taşınmaz değerinin/kamulaştırma bedelinin %20 sini aştığından, 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun Trampa Yolu İle Kamulaştırma başlıklı 26. Maddesinde yer alan; “Madde 26 – Mal sahibinin kabul etmesi halinde kamulaştırma bedeli yerine, idarenin kamu hizmetine tahsis edilmemiş olan taşınmaz mallarından, bu bedeli kısmen veya tamamen karşılayacak miktarı verilebilir. Kamulaştırma bedeli yerine verilecek taşınmaz malın değeri, idarenin ihale komisyonunca yoksa bu amaçla kuracağı bir komisyonca tespit edilir. Taşınmaz mal bedelleri arasındaki fark taraflarca nakit olarak karşılanır. Ancak idarenin vereceği taşınmaz malın değeri, kamulaştırma bedelinin yüzde yüzyirmisini aşamaz.” hükmü uyarınca trampa/takas yoluyla kamulaştırılması mümkün olmamaktadır. Bu nedenle söz konusu Mudanya İlçesi Zeytinbağı (Tirilye) Mahallesi 1/1000 Ölçekli Tirilye Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planında Belediye Hizmet Alanında kalan ve üzerinde tescilli korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı bulunan özel mülkiyete konu 2164 Ada, 1 Nolu taşınmazın 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 8. Maddesi uyarınca satın alma usulüyle Kamulaştırılmasının uygun olduğuna, oybirliği ile karar verilmiştir.
GÜNDEMİN 13 NCÜ MADDESİ – 2025/257; İmar Komisyonu’ nun 2025/142 sayılı Raporunun görüşülmesi sonucunda; Komisyon Raporunun aynen Kabulüne, 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı talebinin incelenmesi sonucunda, bölgede yapı ve nüfus yoğunluklarında artış getiren bir değişiklik yapılmadığından, teknik gerekçelere dayandığından, kentsel, sosyal, teknik altyapı alanını koruyucu nitelikte olduğundan Bursa İli, Mudanya İlçesi, Çayönü Mahallesi 135 Ada, 8 Parsele (E:135 Ada, 7 Parsel) ilişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planının uygun olduğuna, 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 8/b fıkrası gereğince onanmasına, oybirliği ile karar verilmiştir.
GÜNDEMİN 14 NCÜ MADDESİ – 2025/258; İmar Komisyonu’ nun 2025/232 sayılı Raporunun görüşülmesi sonucunda; Komisyon Raporunun aynen Kabulüne, Bahse konu Ömerbey Mahallesi 1392 Ada, 14 Parsel sayılı taşınmazın cephe aldığı yol boyunca bazı binaların giriş katlarının dükkan olarak kullanılması suretiyle ticari teşekkül ettiği tespit edildiğinden;
-Yukarıdaki hükümde belirtilen konut dışı hizmetlerden herhangi birinin yapılması şartıyla ruhsat başvurusunda bulunmak,
-Parselin çevresinde bulunan alanın silüetini bozmamak,
-Yol boyu ticaret olarak teşekkül etmesine izin verilse bile imar planında belirtilen konut alanına ilişkin gabariyi aşmamak şartlarıyla, bahse konu Ömerbey Mahallesi 1392 Ada, 14 Parsel sayılı taşınmazın Yol Boyu Ticaret İzni Verilmiş Parsel olarak belirlenmesinin uygun olduğuna, oybirliği ile karar verilmiştir.
GÜNDEMİN 15 NCİ MADDESİ – 2025/259; Hukuk Komisyonu ve İmar Komisyonu’ nun 2025/14 sayılı Ortak Raporunun görüşülmesi sonucunda; 1/1000 Ölçekli Ülkü Mahallesi Revizyon Uygulama İmar Planı
Komisyon Raporunun geri çekilmesine, evrakın yeniden incelenmesi için ek süre verilmesine, oybirliği ile karar verilmiştir.
GÜNDEM DIŞI 1 NCİ MADDE – 2025/260; İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün E.169917 sayılı yazısının görüşülmesi sonucunda; 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun 32. Maddesi gereğince, Belediyemiz Memur Personelinin Sözleşmesinin imzalanması için Belediye Başkanı Deniz DALGIÇ ’a Yetki Verilmesine, oybirliği ile karar verilmiştir.
MECLİS BAŞKANI | KÂTİP ÜYE | KÂTİP ÜYE |
Deniz DALGIÇ Belediye Başkanı | Volkan ÖZBEK | Gülben EROL |