ZABITA’DAN FIRINLARA RAMAZAN DENETİMİ

Mudanya’nın sorunsuz bir Ramazan Ayı geçirmesini sağlamak için çalışmalarını sürdüren Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe genelinde faaliyet gösteren ekmek fırınlarında ki kontrol ve denetimlerini aralıksız olarak sürdürmeye devam ediyor.

Ramazan Ayı’nda vatandaşların sağlıklı ve hijyenik ortamlarda üretilen ürünleri tüketmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri fırınlarda İş yeri Açma ve Çalıştırma Ruhsat kontrolleri, ekmek ve pidelerin etiket ve gramaj kontrolleri, un depolama ve ekmek imalat yerleriyle çalışan personelin kılık kıyafetinin uygunluğu gibi kontrolleri gerçekleştiriyor. Görülen eksikliklerin giderilmesi açısından iş yeri sahiplerine süre verilirken, verilen süre sonunda eksikliklerin giderilmemesi durumunda Zabıta Yönetmeliği ve Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince cezai işlem uygulanıyor.

VATANDAŞIN ENDİŞESİ YOK OLUYOR
Ramazan Ayı’nın ilçede sorunsuz bir şekilde geçmesi açısından denetimlerin devam ettiğini ifade eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “İnsan odaklı hizmet anlayışımız çerçevesinde halkımızın hijyenik ortamlarda üretilmiş, gramaj kurallarına uygun ekmek, pide ve diğer unlu mamulleri tüketebilmesi amacıyla fırınlarımızı sık sık denetliyoruz” dedi. Kurallara uyarak temiz ve sağlıklı ürün üreten iş yerlerine de teşekkür eden Türkyılmaz, “Özellikle gıda maddeleri konusunda vatandaşların endişelerinin ortadan kalkması amacıyla denetimlerimiz aralıksız olarak devam edecek” dedi.